Tarlósék a 4-es metrónál sem tűrik a hajléktalanokat

Jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a 4-es metró átadása után a Kelenföld vasútállomásnál lévő (Etele téri) aluljáróban is.
Kapcsolódó cikkek

Módosította az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A rendeletmódosításba mérlegelés nélkül két kerületi döntést is be kellett építeni. Az újpesti önkormányzat a korlátozás alá eső területek számának emelését kérte, a XIII. kerület pedig enyhítést kért.

Az MSZP módosító javaslatot nyújtott be, amelyben azt indítványozta, hogy a főpolgármester folytasson tárgyalást a polgármesterekkel, és minden kerületben jelöljenek ki olyan közterületet, ahol lehet ételt osztani. Az indítvány nem kapott többséget.

Az eredeti javaslatot a Fidesz-KDNP és a Jobbik 21 igen szavazatával, a PM és az MSZP tartózkodása mellett fogadták el.

Tarlós István még tavaly nyáron beszélt arról először, hogy egy rendeletben tételesen felsorolják majd, hogy hol nem szabad lakni. “Ha tetszik, ha nem, visszatérünk ahhoz, hogy az aluljáróknak a gyalogos közlekedés az alapvető funkciójuk, nem más. Az alaptörvény szellemében kijelöljük azokat a helyeket, ahova szintén tilos lesz ‘odaköltözni’. Például metrómegállókba, a pályaudvarokra és kiemelt köztereinkre” – mondta. “Aki pedig a hajléktalanok közül mégse fogadná el a segítséget nyújtó kezet, el fogjuk távolítani ezekről a területekről. Nem engedjük meg, hogy Augiász istállója legyen a városból!” – fogalmazott korábban a főpolgármester.