Betiltatnák a tüzijátékot

100 ezer támogatóra lenne szükség, hogy a parlament elé kerüljön a szilveszteri mulatozás kordában tartása.

A szilveszter is két részre szakította az országot: a tüzijátékkal és petárdákkal ünneplők csoportjára és az azt elítélőkére.

Fekete Mária az utóbbiak csapatába tartozik. Ő a szomszéd rakétái miatt elvesztette különleges kanáriját és teraszán 8 másik elpusztult madarat is talált. Ekkor döntött úgy, hogy petíciót gyűjt az otthoni tűzijátékok betiltására.

A petíció kezdeményezője a Hír24-nek elmondta, hogy százezer aláírást szeretne összegyűjteni, hogy a parlament elé kerülhessen az ügy. Szerinte olyan szabályozásra lenne szükség, hogy ne lehessen lakott területen, házak között pirotechnikai eszközöket használni, csak olyan nyílt területen, ahol nem okozhatnak sérülést embernek, állatnak és anyagi kárt sem.

Fekete Mária elmondta, hogy szilveszter után sok panaszt olvasott tönkretett autókról, egész éjjel síró kisbabákról, rettegő nagymamákról és ijedtségtől elpusztult állatokról.

A mentők is találkoztak tűzijátékok és petárdák okozta sérülésekkel, 3 súlyos volt.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is beszámolt megrémült, halálra gázolt vagy az ijedtségtől megvadult és sok-sok kóborrá vált állatról.