Nyakunkon marad az eső

Fátyolfelhős napsütés és vissza-visszatérő eső várható az elkövetkező napokban és az átlagosnál jóval enyhébb hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentéséből.
Kapcsolódó cikkek

Kedden főként az ország északi részén délelőtt még sűrű pára, illetve köd fedi a tájat és többnyire erősen felhős lesz az ég, de fátyolfelhőkkel szűrt napsütésre többfelé is számíthatunk – írja az OMSZ előrejelzése.

Napközben délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délután még csak délnyugaton, este már az ország középső részén is várható eső, záporeső. Több helyen megélénkül, megerősödik a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között valószínű. Késő este 2, 7 fokra számíthatunk.

16 fok is lehet

Szerdán átmenetileg elvékonyodik, szakadozik, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Főként reggel és az esti óráktól várható több helyen eső, záporeső. A délkeleti, déli szél megélénkül, a Dél-Alföldön helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon szakadozik fel rövid időre a felhőzet, ott lehet némi napsütés. Több helyen valószínű eső, záporeső, napközben valószínű a kevesebb csapadék. A keleti, északkeleti, a Tiszántúlon a délkeleti szél olykor megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Tovább marad az enyhe idő

Az előttünk álló két hétben Kelet-Európában folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb idő. A Kárpát-medence keleti fele az első héten a több fokkal enyhébb területhez tartozik, de november végén sem valószínű átlag alatti hőmérséklet a térségben.

A csapadékmennyiség várható területi eloszlása szerint a Földközi-tenger menti országokban több csapadék eshet, de a mediterrán ciklonok csapadékzónai az eloszlás szerint nem nyúlnak fel magasabb szélességek fölé, így a Kárpát-medencében átlag körüli csapadékmennyiségre készülhetünk.

Címkék: időjárásESO