Ázni fogunk egész héten

Hétfőn még csak szitálásra, kisebb esőre lehet számítani, utána viszont megnyitják az égi csapokat.
Kapcsolódó cikkek

Hétfőn napközben várhatóan nagyobb területen erősen felhős marad az ég, illetve a köd lassabban szűnik, napsütötte vidékek kevesebb helyen fordulhatnak elő. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem lesz, de helyenként kialakulhat szitálás, esetleg kisebb eső is. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, a Fertő-tó térségében olykor megerősödik a délkeleti szél. A hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű, késő este 3 és 8 fok között várható – írja a met.hu

Kedden átmeneti felszakadozás után ismét erősen felhős lesz az ég, és késő délután, este a Dunántúlon már eső, záporeső is várható. Helyenként megerősödik a délkeleti szél. Az éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szerdán napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, majd ismét erősen felhős lesz az ég. A reggeli és az esti órákban több helyen valószínű eső, zápor. A délkeleti, déli szél helyenként megerősödik. Éjjel 3 és 8, napközben 9 és 15 fokra számíthatunk.

Csütörtökön többnyire erősen felhős idő várható, több helyen valószínű eső, zápor, napközben valószínű a kevesebb csapadék. A változó irányú, majd a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. Az éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső. A keleti, északkeleti szél helyenként megerősödik. Éjjel 2 és 7, napközben 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.