Másfél órás késések a győri vasútvonalon

Meghibásodott egy biztosítóberendezés, ez okoz fennakadást.

Folyamatosan áll helyre a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, de ugyancsak műszaki hiba miatt a székesfehérvári vonalon késésekre kell készülni – közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Győr és Öttevény között helyreállították a kora reggeli órákban meghibásodott vasúti jelző- és biztosítóberendezést, a másik vágányon pedig befejezték a vágányzárat, amit karbantartás miatt rendeltek el az éjszakai órákban.

A berendezés használhatatlansága miatt Győr térségében lelassult a vonatközlekedés, egy-másfél órás késések voltak a reggeli órákban. Immár üzemszerűen működik a forgalomirányító rendszer, késésekkel még számolni kell, de folyamatosan áll helyre a menetrend a Budapest-Győr- Hegyeshalom vasútvonalon.

A Mávinform arról is tájékoztatott, hogy Kelenföld és Nagytétény között elromlott egy vasúti fény- és félsorompó. Emiatt átlagosan 30-40 percet késnek a Budapest és Székesfehérvár közötti vonatok. A hiba kijavításán dolgoznak.

Korábban:

A korábban jelzetthez képest még hosszabb, akár 1,5 órás késésekre kell készülni a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon – közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Győr és Öttevény között az egyik vágányon nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, a másik vágányon pedig vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok, a vasúti forgalom ezért lelassult a térségben.

A biztosítóberendezés helyreállításán továbbra is dolgoznak. A korábban jelzett 30-40-50 perces késések helyett azonban 1-1,5 órás késésekre kell készülni az utazóknak a műszaki hiba kijavításáig.