Forgalomelterelés a 10-es úton

Hétfő este 10 órától változott a forgalomelterelés Pilisvörösváron, a leendő aluljáró építése miatt.
Kapcsolódó cikkek

Az elterelés útvonalát azért szükséges megváltoztatni, hogy az aluljárót is kivitelező cég el tudja bontani az út alatt húzódó töltést, és ki tudja építeni az erre a szakaszra tervezett vasúti pályát. Bár a forgalmirend-változás várhatóan 2014 májusáig, az új aluljáró üzembe helyezésig lesz érvényben, az Esztergom felől közlekedő vonatok a mostani tervek szerint december 15-től már a vörösvári állomásig közlekednek.

A terelőúton 30 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni.

A Budapest-Esztergom vasútvonal korszerűsítése miatt augusztus 7-étől már mellékútra irányítják a forgalmat ezen a szakaszon.

A főváros feletti Északi vasúti összekötő híd és Pilisvörösvár közötti szakasz munkálatai miatt a 10-es főút forgalmát a Piliscsabai utcára terelték a pilisvörösvári vasúti kereszteződésnél – most ezen az útvonalon változtatnak. A terelésre azért van szükség, mert a vasúti beruházás keretében a 10-es főút és a vasút keresztezésében egy közúti aluljáró épül, megkönnyítve a jövőben a közlekedést.

Uniós beruházás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló kivitelezés az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósul meg.