Kiosztották a Heti Válasz főszerkesztőjét

Kásler Árpád, az egyik devizaadós-mentő szervezet vezetője Borókai Gábort, a Heti Válasz nemrégiben kitüntetett főszerkesztőjét küldte el melegebb éghajlatra.

A történet előzménye: a Heti Válasz interjút kért Káslertől, aki írásban válaszolt a kérdésekre. Aztán kiderült, hogy a cikkbe nem kerültek be a válaszok, helyette a weboldaláról ollózgattak mondatokat – írja a Cink. Erre Kásler feltette a teljes interjút és a megjelentetni szándékozott cikket is a honlapjára, amire Borókai Gábor a következőt írta:

A Heti Válasz főszerkesztőjeként felszólítom, hogy internetes oldaláról haladéktalanul távolítsa el kolléganőm, Élő Anita szerzői jogvédelem alatt álló, a Heti Válaszban még meg nem jelent írását. Amennyiben ezt egy órán belül nem teszi meg, az összes kárt áthárítjuk Önre, mert joggal való visszaélésnek tekintjük a megjelenés előtt álló írás saját honlapon való megjelenítését.

Kásler nyílt levélben válaszolt Borókainak. Kásler ebben a pár bekezdésben kiosztja az újságírót, a főszerkesztőt, és előkerül egy összetekert, valakinek valahová feldugni kívánt Heti Válasz is.

Íme, a levél, a világbajnok utolsó bekezdéssel:

Tisztelt Borókai Gábor úr!

Ön volt már kormányszóvivő is, tehát nem csodálkozom, hogy firkásza ilyen hangvételű, lejáratásra alkalmas szövegkörnyezetben írta meg cikkét, Orbán egyenesben utasította Önöket vagy a szóvivőjén keresztül? Ha nem nyomta volna ki telefonját a firkásza és végighallgatott volna, hogy nem járulok hozzá ahhoz, hogy ezt a szennyet megjelentessék, akkor nem tettem volna közzé. A fenyegetőzésektől nem riadok vissza, volt már itt más nagyszájú is aki bepróbálkozott. (…)

Ha már felszólít és fenyeget, hadd közöljem Önnel, legközelebb ha engedélyem és írásos hozzájárulásom nélkül megjelenteti szennylapjában a nevemet, akkor odamegyek, összetekerem azt és feldugom valakinek. Elég érthető voltam? Na futás a bíróságra! Ez az én heti válaszom.

Tisztelettel, Kásler Árpád