Építkezni kezdtek Visegrádon

Rendezvénytér készül, felújítják a városházát, kívülről az egészségházat is, utakat burkolnak.
Kapcsolódó cikkek

Az újratervezés gombot sokszor meg kellett nyomni azóta, hogy a 70-es évek végén megszületett a visegrádi új városközpont kialakításának gondolata. Járt itt már osztrák befektető, voltak nagyszabású elképzelések és ötletelés sok kis épületről, de mire egyezség született a javaslatokról, addigra mindig kevés lett a pénz a megvalósításra.

fotó:visegrad.hu

Futottak utána

Most is éppen csak sikerült elcsípni a központfejlesztésekre kiírt uniós pályázati forrást, de a tavalyi időközi választáson nyertes új városvezetés, élén Félegyházi András polgármesterrel belehúzott és ma délelőtt már a kivitelezőkkel együtt megnyomhatták a start gombot. – A városközpont rehabilitációs pályázathoz kellett átalakítanunk a korábbi terveket, de ez most nekünk kapóra jött, hiszen vannak épületeink, csak rettenetes állapotban. A polgármesteri hivatal teljes átépítésre szorul, beleterveztünk egy rendezvénytermet is, így nincs szükség új kulturális központ építésére – sorolja a polgármester.

Rendezvényrét

Az egészségházat most csak kívülről tudják megszépíteni, de az udvarát megnyitják és egy lelátóként is használható lépcső megépítésével összekötik a Duna felé eső rendezvényterekkel. A tornacsarnok előtt lesz egy kisebb és egy vizesblokkot is magába foglaló épülettel elválasztott nagyobb tér – vagyis inkább rét, merthogy „csak” gyep borítja majd az új főteret. A szépítkezés része még, hogy új burkolatot kap a Fő utca a templom és a mozi közötti szakaszon.

 

Megérett a felújításra a régi hivatal (fotó: dunakanyar24)

Szolgáltató ház

– A nyár elején úgy írtuk ki a közbeszerzési pályázatokat, hogy kisebb helyi vállalkozók is labdába rúghassanak – folytatja a polgármester, aki egyébként maga is építész, tehát értő szemmel segítette a végleges tervek kialakítását. A dunakanyar 24 érdeklődésére Félegyházi András még hozzátette, hogy letisztult, egyszerű, a mostani városképbe illeszkedő építkezések kezdődnek Visegrádon. – Az új városháza sem azért készül, hogy a helyi „hatalomnak” jobb legyen, hanem ezért, hogy mindenki azt érezhesse: ide jó hazajönni – teszi hozzá.

Az ezeréves Visegrád városközpontjának fejlesztését több mint 545 millió forinttal támogatja az unió.