Ezért kaptak kevesebb bért a zokogó konyhás nénik

Technikai hiba okozta, hogy Pestszentlőrincen októberben az iskolákban és a közintézményekben dolgozó konyhásoknak több tízezer forinttal csökkent a fizetése
Kapcsolódó cikkek

Az önkormányzat szerint a hibát az okozta, hogy néhány esetben elmaradt az alapbéren felüli pluszjuttatások elszámolása – írja az Index. Ez a XVIII. kerület által fenntartott intézményekben alkalmazott 644 technikai dolgozó közül 26 embert érintett. A kerület vezetése gondoskodott arról, hogy az elmaradt juttatásokat mielőbb kifizessék.

A pestszentlőrinci önkormányzat közleménye szerint a kerületben éppen felülvizsgálják a pótlékokat és illetménykiegészítéseket. Néhány esetben ugyanis nehezen indokolható eltérések vannak a technikai személyzetnek adott alapbéren felüli juttatások között. Az önkormányzat saját forrásából 2013-ban továbbra is utalja ezeket a pótlékokat. Ez a keret az önkormányzat 2013-as költségvetésében benne van.

Zokogtak

Korábban írtuk: a szeptemberi fizetések megérkezése nem várt hatást váltott ki a XVIII. kerületi intézményekben. A technikai személyzet bére 80-90 ezer forintról 60 ezerre csökkent, ez pedig nem egy esetben oda vezetett, hogy sírva fakadtak a dolgozók, amikor meglátták az új fizetést.

“Ilyet még nem láttam! Zokogó gondnok és konyhás néni az iskolában. Évek óta ismerem őket, becsületes, segítőkész dolgos emberek. Most meg egyik pillanatról a másikra itt állnak teljesen összetörve” – a Lőrinci Magazin szerint így festette le az egyik szülő azt, ami zajlott.