A nap vicce: erre kéri Áder a pártokat

A köztársasági elnök felhívással fordult hozzájuk: kampányuk elindításával "bölcs önmérsékletet tanúsítva" várják meg a 2014-es választások kiírását.
Kapcsolódó cikkek

Az államfő az MTI-hez vasárnap eljuttatott felhívásban hangsúlyozza, nem azt kéri a pártoktól, hogy tegyék félre vitáikat. Azt kéri, hogy a választások kiírásáig munkájuk minden percét továbbra is a tőlük telhető legjobb módon az ország ügyeinek előmozdítására fordítsák.

A pártok szabad versengésén nyugvó demokráciában a kampányidőszakoknak is fontos és értékes szerepük van – áll a dokumentumban. Áder azonban hozzáteszi azt is, a választási kampánynak a választások kiírását követő kampányidőszakban a helye.

Áder János véleménye szerint az idő előtti kampány nemcsak haszontalan, hanem meddő is lehet az ország szempontjából, mert könnyen elterelheti a figyelmet, és könnyen elveheti az időt az érdemi munkától.

A köztársasági elnök hangsúlyozza: még nincs kampányidőszak. “Most még adott a lehetőség, hogy a hátralévő fél év bölcs és előrelátó munkával hasznosuljon a közösség javára” – írja. Mindenkinek közös érdeke az, hogy minden párt a rendelkezésére álló négy év alatt becsülettel elvégzett munka büszkeségével és méltóságával mérethesse meg teljesítményét a magyar választópolgárokkal – mutat rá Áder János, hozzátéve: felhívásával ezt kívánja elősegíteni.

“Hiszem, hogy közös hazánk és az egymással versengő pártok valódi érdekét is ez szolgálja. Hiszem, hogy a magunk felelőssége és lehetőségei szerint mindannyian sokat tehetünk azért, hogy a 2014-es tavaszi országgyűlési választás csakugyan a demokrácia igazi ünnepe lehessen politikai nemzetünk életében” – zárja a felhívást.