Motoron száguldoztak a Pető-gyerekek

Több tucat Harley, rajtuk celebekkel, motorosokkal és mozgássérült gyerekekkel. Galéria!

Nem értünk hozzá, de van egy olyan érzésünk, hogy fél óra önfeledt száguldozás egy Harley-n van olyan jó terápia egy mozgássérült gyereknek, mint egy kiadós labdagyakorlat. És még élvezik is, legalábbis ez látszik az MTI fotósorozatán. Csordás Claudia újságíró-fotós-motoros aktivista egy csomó motorozó celebet körbetelefonált és sokan kötélnek is álltak: a Petőben feltűnt Delhusa Gjon, Szabó Győző, Harsányi Levente, Talmácsi Gábor, Zsidro Tamás és mások, meg persze még egyszer annyi “sima” motoros.


Kattintson a képre!
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A beöltöztetés után nagyjából fél órát keringtek a belvárosban, a budai intézetből indulva átmentek az Alagúton, a Lánchídon, végig a rakparton, majd a Szabadság hídon vissza. A többit elmondják a képek.

Az esemény nem szándékos aktualitása, hogy augusztus végén kiderült: a Pető költségvetése annyira megcsappant, hogy akár csődbe is mehet. Most a konduktorok kirúgásával – és így a felvehető gyerekek számának csökkentésével – próbálkoznak. A kormány időközben megemlített egy 420 milliós támogatás, ám időközben kiderült: ez nem extra pénz, csupán a szokásos éves költségvetési keret.

Címkék: