Baloldali győzelem Szigetszentmiklóson

Másfélszer annyi szavazatot kapott Ladányi Sándor, a balodal közös jelöltje, mint kormánypárti kihívója.
Kapcsolódó cikkek

A Pest megyei település 8. számú egyéni választókörzetében haláleset miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani. A mandátumért hatan versenyeztek. Most először indult közösen az MSZP, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014.

A hvg előzetes információkra hivatkozva azt írja: a baloldal jelöltje, Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. Ez 52,6 illetv 29,4%-ot jelent.

Az MSZP szerint a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati választás baloldali győzelme azt bizonyította, hogy összefogással leváltható a Fidesz-kormány.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes vasárnap este – a választás hivatalos eredményének bejelentése előtt – az MTI-nek azt mondta: a mostani “kétharmad-egyharmad” arányú győzelemmel azt az üzenetet küldték a jövő heti váci, és a szeptember 22-ei bajai időközi választás résztvevőinek, hogy “összefogással van esély a változtatásra”.

Ez az esély most elindult, és ennek az összefogásnak az ereje 2014-ben leválthatja a jelenleg regnáló kormányt – fogalmazott a politikus. Hozzátette: biztosak abban, hogy a győztes Ladányi Sándor személyében Szigetszentmiklós lakossága egy megbízható, szavatartó, az emberek szempontjait figyelembe vevő politikust választott az önkormányzat testületébe.