Van még esély az ellenzéki összefogásra

Mesterházyék nem mondtak le arról, hogy megállapodjanak Bajnaiékkal, sőt Gyurcsányékkal és más baloldali pártokkal is tárgyalni készülnek.
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP elnöksége szerda este Mesterházy Attila pártelnök javaslatára úgy döntött, hogy a szocialisták folytatják a tárgyalásokat a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetséggel. Az elnökség arra is felhatalmazást adott, hogy a szocialisták kezdjenek tárgyalásokat a demokratikus ellenzék többi pártjával az együttműködésről.

Ezt Mesterházy Attila, a párt elnöke jelentette be újságíróknak, közölve, azt javasolják, hogy a tárgyalások két napon belül folytatódjanak.

Megerősítette, nem fordulhat elő, hogy a 106 egyéni választókerületben egymás ellen induljanak baloldali ellenzéki jelöltek. A pártelnök hozzátette: mandátumot kapott az elnökségtől arra, hogy minden, a közös indulást eredményező forgatókönyvről tárgyaljon Bajnai Gordonnal.

Az MTI kérdésére hozzátette, az már körvonalazódott, hogy a szocialisták legfeljebb 35 egyéni körzetet adnak át az Együtt-PM szövetségnek, és ezt hétfői nyilatkozatában Bajnai Gordon is elfogadta.

A TV2 nézői a minap úgy jósolták, gyakorlatilag csak Mesterházynak lenne esélye a miniszterelnöki posztra jövőre, se Bajnai Gordonnak, se Gyurcsánynak, olvasóink többsége viszont úgy látja: egyáltalán nincs esélye a baloldalnak. A komolytalan közvéleménykutatásokat itt olvashatja.

Címkék: Bajnaimesterházy