Jégeső, zivatar vet véget a hőségnek

Figyelmeztetést adtak ki vasárnapra; zivatar, széllökés, jégeső egyaránt várható.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap keleten, északkeleten felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti a zivatarokat. A délután folyamán 28-33 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (citromsárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki vasárnap éjfélig Magyarország területére. A figyelmeztetés értelmében főként a Dunától keletre alakulhatnak ki zivatarok, de helyenként a Dunántúl keleti felén, és kisebb eséllyel a nyugati részén is. Intenzívebb, kis eséllyel heves zivatar az ország keleti, északkeleti harmadán fordul elő. Az elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés értelmében intenzívebb zivatart viharos (60-80 km/órás) széllökés lehetséges, amelyet 2 cm körüli, vagy az alatti jég, és felhőszakadás (20-40 mm) kísérhet, de akár a heves zivatart 2 cm feletti jég és 90 km/órát meghaladó széllökés is kísérhet.

Hétfőn a Dunántúlon már jelentősen visszaesik a hőmérséklet, megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunától keletre még kitart a nyári meleg. Többfelé számítani kell esőre, záporokra, a Dunától keletre heves zivatarok is.

Kedden már országszerte lényegesen hűvösebb, szeles időben lesz részünk, több helyen várható eső, zápor.

A jövő hét közepén is marad az átlagosnál hűvösebb, időnként szeles idő. Pár órás napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég és továbbra is számítani kell esőre, záporokra, csütörtökön pedig újra megjelenhetnek a zivatarok.

Címkék: időjárás