Van elég pénz az árvízre

Az idei költségvetésben még szerepel százmilliárdos tartalék is, amit rendkívüli kormányzati intézkedésekre költhetnek -írja a Magyar Hírlap.
Kapcsolódó cikkek

Van miből fedezni az árvíz költségeit, csak a katasztrófavédelemnél több mint 51 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek egy részét a helyreállítási munkákra lehet költeni, a Belügyminisztériumnál és a helyi önkormányzatoknál vis maior keret van, ezek 8 milliárd forintot tesznek ki – derül ki a lap cikkéből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Hírlappal közölte, hogy a kormány 15 milliárd forinttal túlléphetővé tette a belügyi tárca kárelhárítási előirányzatának keretét, aminek terhére a Belügyminisztérium június 7-én a tavaszi árvíz- és belvízvédekezéssel összefüggő kiadásokra 5,8 milliárd forint megnyitását kezdeményezte. Ezt jóváhagyták.

Az idei büdzsébe terveztek olyan százmilliárdos tartalékot is, amelyből a rendkívüli kormányzati intézkedésekre lehet költeni – írja a napilap.

Az újság emlékeztet arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a napokban több alkalommal jelezte, az árvíz nem borítja fel a költségvetést még akkor sem, ha a fejezeti összegeknél átcsoportosítást kell elrendelni.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!