Vasárnap: kánikula, jégeső, zivatar jön!

Szombat este fokozatosan megszűnnek a záporok, zivatarok, hogy aztán vasárnapra újra meglepjenek minket. De legalább nyárias meleg lesz.

A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk vasárnap. Elszórtan várható – nagyobb valószínűséggel északkeleten – a déli és a késő esti órák között helyi zápor, zivatar. Megélénkül, az ország északnyugati harmadában helyenként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. Zivatarok idején is számíthatunk átmenetileg erős, illetve viharos széllökésekre.

A legalacsonyabb szombat éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb vasárnapi nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű, de az ország déli részén akár 30 fokos kánikula is lehet.

Vasárnap az ország északkeleti felén helyenként várható zivatar, amelyhez lokálisan felhőszakadás (kevesebb, mint 30 mm csapadék), szélerősödés (50-65 km/h) és jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérő) társulhat. Az intenzívebb zivatarcellákból esetleg 2 cm körüli jég is hullhat. Felhőszakadásra Békés, Borsod-Abaúj, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lehet számítani.

Hétfőn és kedden már többfelé és több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is kialakulhat. Fokozatosan mérséklődik a felmelegedés.

Szerdán már többnyire derűs időre, elszórt záporokra készülhetünk. Az északnyugati szél erős lesz. 24 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

A következő hétvégére ismét naposabb és melegebb idő valószínű…

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Címkék: időjárás