Csak ő indult: trafikmutyival nyert időközi választást a polgármester?

Ferenczi Ferenc szerint nincs itt semmi látnivaló, a segítségért cserébe nem kérte, hogy a pályázók ne induljanak az időközi választáson. Valami miatt mégsem indult rajta kívül más.
Kapcsolódó cikkek

A Trafikmutyi blogon olvastuk, hogy Tiszaszigeten a Posta nyerte a koncessziós jogot, méghozzá úgy, hogy annak megírását a fideszes polgármester pályázati irodája vállalta, mondván, ők minden pályázatot megnyernek. A névtelen feljelentő azt is írta, a segítség feltétele volt, hogy a pályázók ne induljanak az időközi választáson. Tény: a voksoláson Ferenci Ferencen kívül senki nem indult, így nem volt nehéz megszereznie a polgármesteri széket.

„Kicsit furcsa helyzet, mivel időközi választásról van szó, ezért egyetlen szavazat is elég lenne a győzelemhez” – mondta a a politikus a választás napján, ami egyébként 2013 márciusában volt. Ferenczi akkor azzal magyarázta a verseny elmaradását, hogy összetartó faluról van szó, ezért történhetett meg, hogy senki sem indult a polgármesteri címért rajta kívül.

Kattintson a trafikmutyi térképért!

Rosszhiszemű pletyka

Az önkormányzat honlapján pályázatíróként feltüntetett polgármester lapunknak elmondta, valóban segítettek a pályázatok elkészítésében, de ebben személyesen nem vett részt. Mint mondta, munkatársai 3-4 pályázat elkészítésében segédkeztek, de ez nem különleges dolog, hiszen nagyon szívesen segítenek bárkinek, akinek problémája van, és hozzájuk fordul.

A polgármester elmondása szerint a nyertes Posta pályázati anyagát a Posta vezetője írta, de neki is segítettek, mert „volt néhány olyan pont, ami nem volt teljesen világos, ez át lett beszélve”.

A baloldaliak között is vannak ugyanolyan igaz magyar emberek

„Teljesen tiszta a lelkiismeretem. Az, hogy ilyen feltételt szabtam volna, hogy ne induljanak az időközi választásokon, rosszhiszemű pletyka. A faluban annál nagyobb a baj, mint hogy ilyenekkel üssük egymást” – szögezte le a polgármester, majd azt kérdezte, hogy ki van-e adva nekünk, hogy „mit kell meghallani a beszédéből”. Kérdésünkre, hogy miért lenne kiadva, azon kezdett elmélkedni, hogy vajon jobb- vagy baloldali lap vagyunk-e, majd közölte, szerinte baloldaliak lehetünk, azért kérdezgetjük a trafikügyről.

„Nem jó felé viszi el a dolgokat” – adott iránymutatást a polgármester, aki ezt követően rátért arra, hogy szerinte ki az igaz magyar ember, majd miután értetlenkedni kezdtünk, hogy hogy jön ez ide, közölte: a baloldaliak között is vannak ugyanolyan igaz magyar emberek.