Hófúvások, elzárt utak, de javul a helyzet

Vas megyében egyre kevesebb a járhatatlan út.

Továbbra is vannak lezárt útszakaszok Vas megyében. A szél a kora hajnali órákban megszűnt, de vannak olyan utak, amelyeket csak hómaróval, nagyon lassan tudnak felszabadítani – mondta el szombat reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere az MTI-nek.

Szakács Gábor tájékoztatása szerint nem járható az alsórendű út Nádasd és Halogy, Daraboshegy és a 86-os főút, Meggyeskovácsi és Csempeszkopács, Karakó és Jánosháza, Nemeskeresztúr és Kissomlyó, Köcsk és Celldömölk, valamint Celldömölk és Kemeneskápolna között.

Borsodban és Szabolcsban a nap hátralévő részében számítani lehet még hófúvásra. Az ország többi részében eleinte nagyrészt borult lesz az ég, de északon már vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Délen, délkeleten azonban borult marad, ott néhol hószállingózás is előfordulhat. Koradélután +1 és -6 fok lesz, késő estére -3, -10 fok közé csökken a hőmérséklet.

A következő napokban először lehűlés jön (vasárnap éjszaka akár mínusz 18 fok is lehet), majd melegedés kezdődik. A hét közepére napközben plusz 4-5 fok körüli értékekre számíthatunk.