Az önkormányzat segít a gázrobbanás károsultjainak

Egy családot önkormányzati lakásban, két embert pedig egy kollégiumban helyez el ideiglenesen a szolnoki polgármesteri hivatal azok közül, akiknek a szerda éjjeli gázrobbanásban károsodott az otthonuk.

A polgármesteri hivatal a biztosítókkal való tárgyalásokon is segít a károsultaknak annak érdekében, hogy a tönkrement lakások helyreállítása minél hamarabb, akár előleg kifizetésével megkezdődhessen – mondta el Szalay Ferenc polgármester pénteken.

Pénteken közmunkások tisztították meg az épület környékét a törmeléktől, szombattól pedig a négyemeletes társasház megrongálódott lépcsőházának tisztítása, illetve a kiszakadt nyílászárók miatt a lakóház téliesítése következik. A tervek szerint vasárnaptól a lakók már bemehetnek otthonukba, elszállíthatják holmijukat, amelyek tárolásához a város száraz helyiségeket ajánlott fel.

A Mikszáth utcai társasházban azért történt gázrobbanás, mert egy 26 éves férfi szerelmi bánatában úgy kísérelt meg öngyilkosságot, hogy elvágta a gázkonvektor egyik csövét. A detonáció miatt több lakás vált lakhatatlanná. A társasház helyreállítása hetekig eltarthat. A robbanás után a közműveket ki kellett kötni az épületből.

A lakhatatlanná vált otthonok lakóinak többségét rokonok, ismerősök átmenetileg be tudják fogadni.

Címkék: gázrobbanás