Bezárják a Vidámparkot

A Vidámpark bezárásáról dönt jövő heti ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
Kapcsolódó cikkek

Az előterjesztés szerint az intézmény november 4-én végleg bezár, majd az év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Elküldik a dolgozókat

Jelenleg évente 50-150 millió forint tulajdonosi támogatásra van szüksége a Vidámparknak ahhoz, hogy a szolgáltatást fenn tudja tartani. A tulajdonosi támogatás nagyságát alapvetően az adott év márciusa és novembere közötti időjárás határozza meg, de hangsúlyosan a májustól augusztusig terjedő időszak.

A Vidámpark mostani bezárása – egyebek között a végkielégítések, szállítói tartozások kifizetése miatt – mintegy 490 millió forintba kerül. A tervek szerint a cég értékesíthető vagyonelemeit január végéig értékesítik, amelyből a  becslések szerint 100-250 millió forintos bevétel várható. A Vidámparkot üzemeltető társaság több mint ötven dolgozójának október 31-ig felmondanak.

Mesepark lesz

Az előterjesztés kitér arra, hogy a Vidámpark területén jelentős műemlékek találhatóak – például a körhinta, a hullámvasút, a lézerdodzsem tetőszerkezete és a barlangvasút -, ezek megóvásáról, esetleges üzemeltetéséről a terület jövőbeni gazdája, a Fővárosi Állat- és Növénykert gondoskodik.

A műemlékjátékok megmaradnának, részeivé válnának egy jövendőbeli családi “meseparknak”, amelyben a magyar állatokat testközelben felvonultató kiállításokat a magyarság mesevilágával ötvöznék érdekes interpretációban.