28 fok, majd viharos szél és eső

Szerdán nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor.

A Földközi-tenger középső medencéjétől egészen a Kelet-európai-síkság északi részéig magas nyomású légköri képződmény helyezkedik el. Ezen a területen többnyire napos az idő, csak kisebb körzetekben növekszik meg a felhőzet, de csapadékról nem érkezett jelentés. A hőmérséklet csúcsértéke 23 és 28 fok között változik, csak az északi vidékeken van kissé hűvösebb.

Ugyanakkor Észak-Skandinávia feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a Barents-tengertől a Benelux államokon keresztül egészen Északnyugat-Franciaországig húzódik. A front mentén gyakran erősen felhős az ég, esik az eső, záporeső. A front mögött – a Brit-szigetek északi része és a Skandináv-félsziget fölé – már hidegebb levegő áramlik, ott csupán 10 és 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ez a frontrendszer szerda estig a Kárpát-medencét is eléri; hatására több helyen várható csapadék, és visszaesik a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor, elsősorban a Dunától keletre zivatar is kialakulhat. Kezdetben helyenként megélénkül a déli szél, majd szerdán délutántól a szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Hajnalban a Dunántúlon foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán még eléri a 23, 28 fokot, északnyugaton lehet kissé hűvösebb.