Újra járható az M7-es

Vége a helyszínelésnek, szabad az út Polgárdinál. Közben újabb baleset történt.

Ismét a teljes hosszán járható az M7-es autópálya, mert feloldották az útzárat Polgárdinál a Balaton irányába – közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szombat reggel.

Éjszaka a Fejér megyei szakaszon három autó ütközött; a helyszínelés és a műszaki mentés miatt teljes útzárat rendeltek el, és a járműveket Szabadbattyánnál leterelték az autópályáról.

Boglárnál újabb karambol

Egy román család szenvedett autóbalesetet az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán szombat reggel Balatonboglár térségében, a 130-as kilométerszelvénynél – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Pálné Gergely Mónika tájékoztatása szerint a személygépkocsi eddig ismeretlen okból a jobb oldali árokba hajtott, onnan egy nyolc méter magas rézsűnek csapódott, majd többször megpördült, végül a feje tetején állt meg.

Az olasz rendszámú autóban egy négytagú román család utazott, közülük két gyermeket és egy felnőttet az elsődleges adatok alapján könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Mindannyian használták a biztonsági övet, feltehetően ennek köszönhető, hogy egyikük sem sérült meg súlyosan – jegyezte meg a sajtóügyeletes.

Hozzátette: amíg tart a helyszínelés és a műszaki mentés, addig az említett útszakaszon – előreláthatóan 10 óráig – csak a belső sávban lehet közlekedni, de ott is csak sebességkorlátozással.

Címkék: útzárm7-es