6 kilométernyi kerékpárút épül

206 millió forintból, 4 városrészben fejlesztik Győr kerékpárforgalmi hálózatát. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő úgy véli, elengedhetetlen a beruházás.

206 millió forint elszámolható költségből, az önkormányzat 10 százalékos önrészével, komplex kerékpárúthálózat-fejlesztés valósul meg városunkban. Az első ütemben az Ifjúság körút, a Vasvári Pál, a Lajta, a Kálvária és a Szigethy Attila, a Tihanyi Árpád, valamint a Bartók Béla és a Szent Imre utca biciklis beruházása válik valóra. A 6 kilométeres szakasz megépítésével egy időben 20 kiemelt forgalmú csomópontot is átalakítanak a kivitelezők, a közintézmények pedig 75 darab kerékpártárolóval gazdagodnak.

Az első periódus 2013 áprilisára elkészülhet, ezután következik a fejlesztés második üteme, ahol már a Mészáros Lőrinc, a Kandó Kálmán és a Hűtőház utcákon a sor.

„Adyvárosban nagyon nagy szükség van a kerékpárút megépítésére, hiszen szinte naponta kapok panaszos hívást, levelet. A gyalogosoknak nem tetszik, ha kétkerekűvel a járdán közlekednek, és ez az autósok esetében is igaz. Remélhetőleg ezt a problémát tudjuk orvosolni a most induló fejlesztéssel” – hangsúlyozta Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője.

A munkaterületet a pénteki sajtótájékoztatóval egy időben átadták, hamarosan startolhat a tényleges munka az érintett szakaszokon.

Címkék: kerékpárút