Érvek és ellenérvek Gyárvárosért

100 millió forint értékű beruházást kíván végrehajtani az önkormányzat Gyárvárosban. Az ott élőknek azonban nem minden elképzelés tetszik.

Régóta rehabilitációra vár Győr ipari területe, Gyárváros. A valaha itt működő üzemek egy részét már elbontották, de a területen jó néhány cég folytatja ma is aktívan tevékenységét. A lakók régi álma, hogy szebb, élhetőbb legyen a városrész, de az sem mindegy, hogy miképp. Az önkormányzat nemrégiben döntött úgy, hogy 100 millió forintot költ a Tompa utca fejlesztésére, ennek egyik állomásként a Vágóhíd utcától a Tompa utca közepéig a föld alá helyezik a hőtávvezetéket, a Mártírok útjáig pedig teljesen lebontják a terület szégyenfoltjaként kezelt szerkezetet. Párhuzamosan az elhanyagolt sportpálya felújítása is a tervek között szerepel, valamint két játszótér és egy elkerített kutyafuttató kialakítása is.

A gyárvárosiak körében a beruházások kapcsán aggályok léptek fel, ezt egy lakossági fórum keretében Kalmár Ákos, önkormányzati képviselőnek is vázolták. A legnagyobb problémát a fák kivágásában látták, hiszen az elmúlt időben 48 lombossal gyérítették meg a területet. „Természetesen minden kivágott fát pótolunk, 60 fát és 600 cserjét fogunk telepíteni. A célunk az, hogy szépítsük Gyárvárost úgy, hogy az-az itt élők igényeinek is megfeleljen. Ha minden a tervek szerint halad, a mostani elképzelések fél éven belül megvalósulhatnak” – mondta a képviselő.

A fórumon az is elhangzott, hogy az impozáns Mátyás térrel szemben éktelenkedő Mátyás étterem is új tulajdonosra talált, Mikolasek Tibor személyében. A vállalkozó információink szerint itt kívánja kiépíteni cége székhelyét, amely garancia lehet arra, hogy Gyárváros másik szégyenfoltja is eltűnik.

Címkék: Gyárváros