Mégsem utalványra jön a családi pótlék

Az utalványra érkező szociális ellátások között nem szerepel a családi pótlék - erősítette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszabadságnak.
Kapcsolódó cikkek

A lap azért kereste meg a tárcát, mert a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány június 5-én kelt levelében arról tájékoztatta a gyógyszertári vezetőket, hogy az új Erzsébet-utalvány szeptember elsejétől a Magyar Üdülési Szolgálat Kft. (MÜSZ) által kialakított terminál segítségével “érvénybe lép”.

A MÜSZ, amely üzletileg érdekelt az utalvány minél szélesebb körű felhasználásában, néhány hónappal ezelőtt különös javaslatot tett bizonyos szociális ellátások és a családi pótlék Erzsébet-utalvány formájában történő kifizetésére.

Az előterjesztés szerint a családi pótlékot, a lakásfenntartási támogatást, a rendszeres szociális segélyt, az átmeneti segélyt és a foglalkoztatást helyettesítő támogatást kellene az utalványra folyósítani – mindez összesen 436 milliárd forintos tétel a költségvetésben. A legnagyobb “falat” a 350 milliárdos családi pótlék.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azonban hangsúlyozták: az utalványra érkező szociális ellátások között nem szerepel a családi pótlék, ezt kormányrendelet szabályozza.