Jön a VIKTOR mozgalom!

Karácsony Gergely elindítja a "Végtelenül Idealista és Konstruktív Tanácsok Országunk Rendbetételéért" mozgalmat, leállíttatná a Marslakók című szappanoperát. 

A Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezető-helyettese azt javasolja: vegyük „egy perce komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért vonná meg a pártok támogatását, mert nehéz anyagi helyzetben van az ország…” Szerinte erre valóban elég egy perc, „hiszen nyilvánvalóan nem igaz”.

Az ellenzéki politikus blogján tudatta, hogy útjára indítja a Végtelenül Idealista és Konstruktív Tanácsok Országunk Rendbetételéért (VIKTOR) nevű mozgalmat és várja azokat a javaslatokat, hogy „milyen más forrásból vonhatnánk el azt a nagyjából két és fél milliárd forintot, amit a pártok kapnak a költségvetésből”.

Karácsony Gergely azt javasolja, az évi közel 70 milliárd forint állami támogatásból működő Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap állítsa le a Marslakók című szappanoperát. Ez aligha okozna fájdalmat a magyaroknak, hiszen a köztévében futó műsorok közül messze ezt nézik a legkevesebb, viszont évente kétmilliárd forintba kerül – teszi hozzá a politikus.

Az LMP képviselői az elmúlt napokban sorra hívták fel a figyelmet arra, hogy az állami pártfinanszírozás arra szolgál, hogy független maradjon a politika a nagyvállalatok befolyásától. Vágó Gábor a minap azzal egyet értett, hogy rendbe kell tenni a pártfinanszírozást, de mint mondta, “nem úgy, hogy ezentúl a Közgép lesz az egyetlen támogató”.