Októbertől Abdáig kerekezhetünk?

A pénteki közgyűlés döntése értelmében elkezdődhet a Győrt Abdával összekötő, mintegy 9 kilométer hosszú kerékpárút építése.

Hosszas tervező munka áll, a rég dédelgetett biciklis vonal mögött, a két partner önkormányzat évek óta szeretné kiépíteni a kerékpárutat Győr és Abda között. A szakasz az Új Széchenyi Terv jóvoltából 227 millióból valósulhat meg. Korábban a pályázati feltételek még 10-15 százalékos önrészt írtak elő, ám az elvárások idő közben módosultak, így a jövőben 100 százalékos támogatással épülhet meg a 9 kilométeres, 1-es főúttal párhuzamos terület. Az összeg nagy részét a konkrét kivitelezésre fordítják, egy kisebb hányadát azonban a ma még magántulajdonban lévő területek felvásárlására költik a felek.

A fejlesztéssel pedig a régi Rábca-híd is használható lesz, amit évekkel ezelőtt már felújítottak, de rejtélyes módon azóta is tábla jelzi, hogy tilos és életveszélyes az átjárón közlekedni.

Az abdaiak nagy örömmel fogadták a beruházást, a településről ugyanis sokan ingáznak Győrbe, így jobb időben spórolhatnak a vonat és busz költségeken. A kerékpárutat akár már októbertől használhatják a kerekesek.