Influenza: a nehezén már túl vagyunk

A fővárosban és 11 megyében már tetőzött a járvány. Jelenleg a 15 év alattiak között van a legtöbb beteg.
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túljutott az influenzajárvány csúcsán – mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos  sajtótájékoztatóján. A fővárosban és 11 megyében már tetőzött a járvány. Három megyében továbbra is emelkedett az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

Március 19. és 25. között a becslések szerint 23 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, csaknem annyian, mint az előző héten. A legtöbb beteget Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Pest megyében, míg a legkevesebbet Nógrád és Veszprém megyéből jelentették.

Továbbra is a 15 év alattiak között van a legtöbb beteg. Országos átlagban az összes beteg több mint 35 százaléka 15-34 éves, több mint 23 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott, a 60 éven felüliek aránya csaknem 8 százalék volt.

A főorvos azt is elmondta, hogy a 6-12. hét között lezajlott országos járvány során a lakosság két százaléka, mintegy 200 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedések miatt. Kevesebben, mint tavaly, tehát az idei influenzajárvány nem volt olyan intenzív, mint az előző szezonban.

Címkék: influenza