Vad szenvedély a győri színházban

Carmen jön, és egy életre beférkőzik a szívünkbe. Bizet érzelmektől fűtött operáját március 10-én láthatja először a győri közönség.

Minden operában repertoárdarab a Carmen. A vad, szenvedélyes cigánylány történetét ebben az évadban a győri társulat is a műsorára tűzte, mégpedig Káel Csaba rendezésében. A direktor a Győr24 kérdésére elmondta, hogy ez a mű kiállta az idők próbáját, ami az ismert zenei betéteknek és a temperamentumos, tragikus mesének is köszönhető. „Carmen jön, elbűvöl, majd egyszer csak távozik. Nekem ehhez a bűvölethez kellett asszisztálnom, hogy emberközeli és romantikus darabot varázsoljak a színpadra” – mondta Káel Csaba.

A zenekart Medveczky Ádám irányítja, aki elárulta, hogy ő maga is nagy Carmen rajongó.

A vadóc szépség bőrébe pedig nem más, mint maga Lázin Beatrix bújt, akinek óriási kihívást jelentett a címszerep. „Az első győri bemutatómon énekeltem utoljára ilyen mélységekben, hiszen alapvetően magas szoprán vagyok, ez pedig egy mezzoszoprán szerep. Így kicsit le kellett mélyíteni a hangomat, ami fél éves munka eredménye” – mesélte a teátrum magánénekese.

Ahogy azt már a győriek megszokhatták, a darab ezúttal is látványos és katartikus lesz, parádés szereposztással fűszerezve. A szereplők listáját ide kattintva megtekintheti.