“Viktor, veled vagyok” – a kormány mellett demonstráltak Pécsett

A rendezvény főszónoka az Antall-kormány egykori kultuszminisztere, Andrásfalvy Bertalan volt.

Csaknem háromszázan vettek részt azon a pécsi gyűlésen csütörtök este, amelyet a Baranya Megyei Civil Összefogás rendezett a magyar kormányt és az országot ért „igaztalan támadások miatt” és a nemzeti és keresztény értékek melletti kiállásért – fogalmaz a PécsMa.hu.

Az eseményre sokan nemzeti színű zászlókkal, gyertyákkal érkeztek, a résztvevők között volt több helyi politikus, illetve fideszes országgyűlési képviselő is.
A Pécsi Újság beszámolója szerint néhány transzparensen a “Barroso, te az MSZP előretolt bástyája vagy”, és a “Viktor, veled vagyok” feliratokat lehetett olvasni.
A rendezvény főszónoka dr. Andrásfalvy Bertalan néprajztudós volt. Az Antall-kormány egykori kultuszminisztere beszédében az alaptörvényt dícsérte: “a magyarság hosszú évszázadokon keresztül értéket képviselt és ezeket próbája összefoglalni az új alkotmány”.
A gyűlést egyébként kisebb incidens zavarta meg: egy láthatóan ittas fiatalember időnként hangos közbeszólásaival keltett feltűnést, valamint azzal, hogy a pulpituson akart szót kérni, őt a rendezőknek rövidebb győzködés után sikerült elküldeniük – írja a PécsMa.