Kinyitott a Mikulásház Nagykarácsonyban

A magyar Mikulás szerdától 52 napon át, több mint 200 programmal szórakoztatja a kicsiket.

Megcsillant a napsugár a Mikulás piros bundájának fehér szegélyén, amikor kinyitotta házának ajtaját, Nagykarácsonyban. Először lépte át a küszöböt az idén a szakállas ajándékosztó. A jóidő nevetést csalt barázdált arcára. Reszelős kacagása Székesfehérvárig elhallatszott. Új kísérete, a manócskák is magukra öltötték ünnepi ruhájukat. Újdonság, hogy manóruhás lányok sürgölődnek a Mikulás körül. A szánhúzó szarvasok és a csillagjáró szán is kész már az ajándékosztó körútra.

A játszóházban az idén először maguk verhetnek érmet a gyerekek. Négyféle lehetőség közül választhatják ki, melyik mikulásfalvi emlékéremmel térnek haza.

A gyerekek egy különös mesevilágba is belecsöppenhetnek az idén. Beállhatnak játékosnak a Zöld Karácsony Óriás Társasjátékba. Évszakokat szimbolizáló négy kuckót alakítottak ki a rendezvények háza nagytermének sarkaiban. Itt játékos formában tanulják meg a gyerekek, hogyan kell gyűjteni a hulladékot. Az évszakokat végigjárva eljutnak a nyereményterembe, ahol megfigyelhetik, mi mindent ad a Föld, ha vigyázunk rá- tudta meg a Hír24 Kőhalmi Tibortól, Mikulásfalva kommunikációs vezetőjétől.

Ahogy tavaly, az idén is külön-külön hatalmas, három méteres karácsonyfája lesz valamennyi megye, és Budapest gyermekeinek, valamint egy közös a határon túli kicsiknek. A díszek a játszóházban készülhetnek.

Kőhalmi Tibor elmondta: a 16. Országos Mikulás Fesztivál december 23-ig kínál színvonalas programokat. Szerdán megkezdődött, ám az ünnepélyes megnyitót pénteken tartják. Ide határon túl élő magyar gyerekeket várnak. A délvidéki Kórogyról, a felvidéki Madarról, a kárpátaljai Beregszászról jön egy-egy busznyi gyermek. Erdélyből a gyergyótekerőpataki nebulók utazására egyelőre nincs pénz. Ehhez felajánlásokat várnak.