Gyurcsány levélben magyarázkodik az MSZP-nél

A pártot elhagyó Gyurcsány megkövette a megbántott MSZP-seket
Kapcsolódó cikkek

“Hosszú, helyenként gyötrelmes mérlegelést követően barátaimmal közösen úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk a Magyar Szocialista Pártot, és új pártot hozunk létre” -írta az MSZP mai Kongresszusához címzett nyílt levelében Gyurcsány Ferenc.  Hozzátette: “a döntésig vezető út tele volt vitával, nem egyszer mély emberi, politikai konfliktussal. Ha ezek során bármelyikőtöket, vagy az MSZP egészét megalapozatlan, méltatlan kritikával illettük, azt sajnáljuk.”

Az MSZP egykori elnöke, aki ma már a Demokratikus Koalíció vezetője leszögezi: “köszönjük, hogy éveken keresztül együtt dolgozhattunk, hogy sokatokkal valódi barátság alakult ki. A politikai elválás részünkről nem jelent emberi szakítást.”

Gyurcsány levelében azt kívánta, az MSZP legyen sikeres és hogy “szándékaitok szerint tudjátok átalakítani az MSZP-t.” Az új pártja nevében egyúttal azt mondja: arra fognak törekedni, hogy a két párt között meglévő nyilvánvaló eszmei, kulturális, politikai különbségek ellenére lehetséges szövetségesként tekintsenek egymásra, akiket alapvetően azonos cél vezet: leváltani Orbán rendszerét és megteremteni az új Köztársaságot – zárul Gyurcsány levele az MSZP-hez.