Deutsch: Tőlem nem áll távol a polgárpukkasztás

Minket „szopató” szlovákokról, twitterről, egyetemről, színházügyekről és az MTK-ról is szólt a fideszes EP-képviselő a vele készült interjúban.
Kapcsolódó cikkek


Őszinte csiripelő.
Policity / Fotó: Dévényi Máté

Nem tartja kizártnak, hogy 2014-ben ismét az Országgyűlés tagja lesz – nyilatkozta Deutsch Tamás a Policitynek adott interjújában. Az Fidesz európai parlamenti képviselője szerint egy jó és egy még jobb lehetőség előtt áll, akár Brüsszelben, akár itthon folytatja a munkát három év múlva. „Most, 2011 végén magától értetődőnek is tűnhetne, hogy 2014-ben is az EP-választáson indulok. De lehet, hogy a sors újabb fordulatot hoz” – fogalmazott.

A politikus beszélt arról is, miért inkább a Twitteren és nem a Facebookon csatlakozott a közösségi médiához. Elárulta, hogy a Twittert „meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt”, mert megfogta, hogy mindössze 140 karaktere van a gondolatok megfogalmazására. Két dolog motiválta: a hangvétel őszinte, és hogy az elit csak „jópofa devianciának” tekinti a web2-es világot, ami bosszantja. Deutsch bevallotta, nem követi napról napra Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc bejegyzéseit a Facebookon, inkább csak „rákattint”, ha valahol máshol olvassa ezeket. De ugyanígy van a „Török Gábor elemez”-zel és Bajnai Gordon Haza és Haladásával – tette hozzá.

A fideszes EP-képviselő a Policity kérdésére válaszolva kifejtette: világbotránynak tartja, hogy Gubík Lászlót megfosztották szlovák állampolgárságától, miután nyíltan vállalta, hogy felvette a magyart, és csalódásként élné meg, ha az unió nem szankcionálna az ügyben. Nem lehet még tudni, hogy milyen összetételű lesz az újonnan felálló szlovák kormány, ezért azt sem, hogy egy újabb Fico-kabinet mennyiben rontana a Gubík-ügyön – magyarázta.

„Ami a magyar-szlovák kapcsolatokat illeti, sajnos látni kell, hogy a szlovákok jöttek ki jobban azokból az ügyekből, amikor ők szopattak minket” – fogalmazott Deutsch.


2014-től itthon folytatja?
Policity / Fotó: Dévényi Máté

A politikus az Új Színház körüli botrányokról szólva közölte: szerinte Csurka István kiváló drámaíró, de hogy milyen intendánsa lesz az intézménynek, azt még nem lehet tudni. Elmondta azt is, hogy Alföldi Róbertet kiváló színésznek és rendezőnek tartja, de a Nemzeti Színház vezetésére nem alkalmas. A tragikusan elhunyt Schwajda György remek igazgató lett volna, de jó választás volt annak idején Jordán Tamás is – jegyezte meg.

„Tőlem nem áll távol a polgárpukkasztás, ezt mindenki tudja. De a Nemzeti Színház élén nem állhat polgárpukkasztó művészi felfogású direktor” – mondta Deutsch.

Az interjúból többi közt az is kiderül még, hogy a fideszes EP-képviselő miért halasztgatta annak idején az államvizsgáját az egyetemen, hogyan buktatta meg őt francia nyelvből akkori oktatója, Nagy Anna, korábbi kormányszóvivő, miért szarházizta le egyik Twitter-bejegyzésében az SZDSZ-t illetve, hogy hogyan képzeli el az MTK jövőjét.

A Deutsch Tamással készült teljes interjút elolvashatja a Policity internetes oldalán.