Boltocskázó polgármestert fogtak

Uzsorázás gyanúja miatt a rendõrség õrizetbe vette a gadnai polgármestert és feleségét. A településen nincs bolt, így máshol nem is lehetett élelmiszert venni.

A gyanúsítottak lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták vagy hitelezték az élelmiszereket, egyéb fogyasztási cikkeket. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék kifizetéskor szedtek be. A beszerzett adatok szerint egy csomagos dohányt 1.500,- Ft-ért – bolti ára 490,- Ft – 20 dkg-os csomagolt párizsit 900,- FT-ért – bolti ára: 200,- Ft – kenyeret 600,- Ft-ért – bolti ára kb. 300,- Ft-ért tudtak vásárolni az „üzletben” – írja a police.hu, amely szerint a településen nincs bolt, így máshol nem is lehetett élelmiszert venni.

Kommandósok csaptak le az uzsorásokra Gávavencsellõn is. A társaság tagjai – két 35-57 éves nõ és két 50-55 éves férfi – megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy több éve folyamatosan, egymás tevékenységérõl tudva és segítve aránytalanul magas áron, hitelbe adtak el élelmiszert, amelyért cserébe a következõ hónap elején érkezõ segélyeik jelentõs részét elvették.

A sértettek az élelmiszerek és a hitelként kapott pénzösszegek kamatos árának visszafizetésével további súlyos nélkülözésre kényszerültek. Az ügynek eddig nyolc sértettjérõl tudnak a rendõrök, de vizsgálják, hogy vannak-e további érintettek. A nyomozók három gyanúsítottat õrizetbe vettek.