Keresztben ásták a közutat

Közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény megalapozott gyanújával állítottak elõ két férfit vasárnap este a tatabányai rendõrök, miután keresztbe ásták a Rét utcát. A gyanúsítottak vizesárkot ástak.

A tatabányai Rét utca egyik oldalán nincs kiépítve a vezetékes ivóvíz, az ott lakók kútból nyerik a vizet, mely szerintük emberi fogyasztásra alkalmatlan. Hiába kérték több fórumon is a probléma megoldását, nem történt semmi sem, ezért egy 21 éves fiatalember úgy döntött, maga oldja meg a szerinte tarthatatlan helyzetet – tudósít a police.hu.

A férfi tudta, hogy az utca másik oldalán egy összedõlt ház alatt van egy pince, ahol korábban kialakításra került a vízvezeték-hálózat, ezért úgy döntött, hogy onnan vezeti át a vizet magához. Tekintettel a Rét utca burkolatának minõségére ásót és lapátot ragadott és ásni kezdett keresztben a közúton. Elõször egyedül dolgozott, majd késõbb segítõje is akadt.

View Larger Map
16 éves barátjával már a csövet készültek lefektetni a jó 50 centi mély árokba, mikor a rendõrök megérkeztek és kötelezték õket, hogy állítsák helyre a közutat. A két férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény megalapozott gyanújával indított eljárást a Tatabányai Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.