Feljelentés Havasék ügyében

Nagyobb értékre elkövetett hûtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést az elszámoltatási kormánybiztos Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikusok megbízási szerzõdései miatt – értesült a Magyar Nemzet.

Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikus 600 ezer forintot kapott 2006-ban egy szakértõi tanulmány megírásáért, azonban az iromány kámforrá vált, vagy soha nem is készült el. Ehhez hasonlóan a szintén szocialista Havas Szófia szakértõi munkájának sem találta nyomát az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálata- Budai Gyula büntetõfeljelentést tett a rendõrségen.

Bár Budai Gyula feljelentése ismeretlen elkövetõ ellen szól, a kormánybiztosnak a Magyar Nemzet birtokába került jelentésébõl kiviláglik, hogy a – gyanú szerint valótlan tartalmú – teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az SZDSZ-es vezetésû egészségügyi minisztérium volt kabinetfõnöke írta alá.

A vizsgálat szerint ezek az igazolások „pongyola” megfogalmazásúak, hónapról hónapra ugyanazon mondatok ismétlõdnek bennük, és nyelvtani hibáktól hemzsegnek. Továbbá dátumként sokszor vasárnap lett megadva, ami arra utalhat, hogy utólagos „lepapírozás” történt. De ami ennél is súlyosabb, hogy még azoknál a megbízási szerzõdéseknél sem találtak munkavégzést igazoló írásos dokumentumokat, amelyeknél a megállapodás azt kifejezetten elõírta.