Elhalasztották Gyõzike adócsalási perét

Elhalasztotta az adócsalással vádolt Gáspár Gyõzõ és társai adócsalási perének tárgyalását a Salgótarjáni Városi Bíróság, mert Gáspár Gyõzõ egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg a bíróságon.

A Salgótarjáni Városi Ügyészség egy showmûsorbeli szereplés kapcsán adócsalással és magánokirat-hamisítással vádolja Gáspár Gyõzõt és feleségét, bûnsegédként pedig egy vállalkozót. A vádirat szerint a házaspár 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy kijátszották a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettséget.

A hétfõre kitûzött elsõ tárgyaláson Gáspár Gyõzõ nem jelent meg, mint ügyvédje és felesége elmondta, egészségi okok miatt nem volt jelen. Egy korábbi plasztikai mûtét szövõdményeinek elkerülése érdekében pénteken feküdt be egy pécsi klinikára – mondták. A bíró közölte, soron kívül keresik meg a vádlott kezelõorvosát az ügyben, hogy indokolt-e a távolmaradás. Válasza után tûzik ki az új idõpontot, illetve döntenek arról, hogy szükséges-e a vádlott elõvezetése vagy esetleg elõzetes letartóztatása.