Halálba követtek a rendõrök egy orvost

Harmincmillió készpénzben és egy maroklõfegyver is volt abban az autóban, amely augusztus végén rohant fának Komáromban – állítják a helyiek. A rendõrség a szakértõi vizsgálatokra vár és a tragédia elõtti ámokfutásról beszél.

Halálos baleset történt Komáromban, a város egy népszerû orvosa rohant fának autójával, a hírekbõl azonban nem derült ki, hogy ez nem „szokványos” baleset volt.

Az érintett háziorvos közel négy évtizede dolgozott a határ menti településen – a betegei megelégedésére. Az elmúlt fél évben ugyanakkor egyre furcsább lett a viselkedése. Volt, aki szerint pénzt akart szerezni, és ehhez azt tervezte, zsarolni fogja az önkormányzatot a betegek adataival. Az egyik legkirívóbb eset az volt, amikor a háziorvos dühében bezárta a feleségét és az asszisztensnõjét a rendelõ egyik helyiségébe, a két nõnél még telefon sem lehetett, így csak órák múlva szabadultak ki.

Szembõl

Úgy tudjuk, ezek után egy orvosismerõse jobbnak látta beutalni az illetõt a pszichiátriára – bár ezt lapunk kérdésre hivatalosan senki sem erõsítette meg -, ahonnan pár nap után „önként távozott”, majd augusztus 25-én hajnalban kocsijával szembõl behajtott egy komáromi egyirányú utcába.

A nagy sebességgel, a menetiránnyal szemben közlekedõ Peugeot-ra azonnal felfigyeltek a városka rendõrei és megpróbálták megállítani – sikertelenül. A járõrök erõsítést hívtak, így már három rendõrautó próbálta lassításra bírni az ámokfutó sofõrt.

Csak követték

A rendõrök lezárták a Peugeot útját, ám miután látták, hogy a közeledõ gépkocsi sebessége nem csökken, inkább félreálltak az útból. A folyamatos fény- és hangjelzéssel tarkított autósüldözés – ami a rendõrség szerint követés, mivel a rendõrség „nem üldöz, csak követ” – egyre inkább eldurvult, a sofõr ugyanis az egyik rendõrautó elé rántotta kocsiját és a befékezett elõtte, majd a sávot váltogatva cikázott tovább.

A hajszának végül a rendõrök szolgálatparancsnoka vetett véget, aki utasítást adott a járõröknek, hogy csak távolról kövessék a szabálysértõ gépjármûvet – a hivatalos rendõrségi álláspont szerint azért, mert „a szolgálati autók üzemanyagállásából valószínûsíthetõ volt, hogy a követett gépkocsi fog megállni hamarabb”.

Sajnos, végül nem számított, hogy melyik autóban, mennyi benzin volt, mivel a 307-es Peugeot vezetõje egy balkanyarban lesodródott az útról, árokba hajtott, majd fának csapódott.

Pénz és fegyver?

Bár a segítség gyorsan érkezett, a 64 éves orvos életét már nem tudták megmenteni. A városban érdeklõdve stabilan tartja magát az a pletyka, hogy az összetört autóban közel harmincmillió forintot és egy maroklõfegyvert is találtak a helyszínelõk, ám a megyei rendõr-fõkapitányságon ezzel kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy „a szakértõk még vizsgálják a baleset körülményeit”.

Az orvos egykori körzetét átvevõ Juhász Márton megkeresésünkre azt mondta: kollégája a nyáron már nem rendelt úgymond különbözõ egészségügyi problémái miatt.