Magyar tanárok súlyos balesete Horvátországban

Egy pedagógus életveszélyes, kettõ könnyebb sérülést szenvedett a horvátországi Pag szigeten, amikor autójuk vízzel teli árokba zuhant - tájékoztatta a Splitben dolgozó magyar konzul kedden az MTI-t.

Szlanyinka Anna a hétfõn történt eset kapcsán elmondta: a Somogy megyei Darány általános iskolájának 16 tanára vett részt egy csapatépítõ tréningen a horvátországi szigeten. Hétfõn indultak volna haza négy autóval, amikor a sorban leghátul haladó kocsi egyelõre ismeretlen okból lehajtott az útról, s egy vízzel teli árokba merült.

Az autóban négyen ültek, közülük hárman sérültek meg, mindannyiukat a zárai (Zadar) kórházba szállították. A két könnyebb sérült még hétfõ este elhagyhatta a kórházat, tanártársukat azonban lélegeztetõgépre kellett kapcsolni, mert víz ment a tüdejébe, de állapota idõközben sokat javult.

A konzul információja szerint a tanárokat ért baleset miatt elhalasztják a csütörtöki iskolakezdést Darányban, ahol így csak hétfõn kezdõdik meg a tanítás.

Szlanyinka Anna a szerdán véget érõ két hónapos konzuli mûködése idején tapasztaltakról elmondta: a mostani baleset ellenére a tavalyi nyárhoz képest idén kevesebb súlyos közlekedési baleset történt magyarokkal Horvátország déli részén. Nõtt azonban a halálesetek száma, a múlt évben a három hónapos konzuli szolgálat idején négy magyar hunyt el balesetben vagy más okból, idén két hónap alatt hat magyar halott volt.