Táppénzen van a pécsi egyetem gyanúsított ex-főigazgatója

A vesztegetéssel gyanúsított volt gazdasági vezető, korábbi hírek szerint, munkára jelentkezett a rektornál.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) volt gazdasági főigazgatója hétfőn egyeztetés céljából jelentkezett munkáltatójánál, szóban és írásban is bejelentette, hogy táppénzes állományban van – közölte Kottász Gergely, a PTE sajtóreferense az MTI-vel. Az egykori főigazgatót egyebek mellett vesztegetéssel gyanúsítják.

Az egyetem közleménye szerint, miután a Pécsi Városi Bíróság augusztus 26-án megszüntette I. Gábor házi őrizetét és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – azaz Pécs közigazgatási határán belül szabadon mozoghat -, a volt gazdasági főigazgató hétfőn, tájékoztatási és együttműködési kötelezettségének eleget téve jelentkezett munkáltatójánál.

A Pécsi Stop hírportál hétfőn azt írta: a volt főigazgató reggel fél kilenckor találkozott az egyetem rektorával, Bódis Józseffel azért, hogy meglévő közalkalmazotti jogviszonyából adódóan felvegye a munkát.

Az MTI úgy tudja, hogy az egyetem korábban csak I. Gábor vezetői megbízását vonta vissza, közalkalmazotti jogviszonya és munkaviszonya jelenleg is fennáll. Legalább is addig, amíg ügyében nincs bírói döntés.