A csepeli túlélő retteg, de nem kér védelmet

Nem kért rendőri védelmet, dolgozni jár, sőt, régi lakásukból is naponta elhoz holmikat a csepeli mészárlás egyetlen túlélője - írja a Blikk.

A lap információi szerint a férfi a napokban a baptisták védett házában kiegészítette tanúvallomását, fotókról beazonosította az elfogott macedón férfit, Alexander M.-t (39) is, azonban a szembesítésre nem vállalkozott, annyira fél. Rendőri védelmet mégsem kért, noha azt felajánlotta a Nemzeti Nyomozó Iroda – mondta a Blikknek Bartha László szóvivő, noha a nyomozás érdekeire való tekintettel teljes hírzárlat van az ügyben.

Ennek dacára a lap megtudta, hogy kedden újabb három férfit hallgattak ki az üggyel kapcsolatban, egyikük rövidesen gyanúsított lehet. A Blikk úgy tudja, ő sem magyar állampolgár. A karitatív szervezet védett házának helyét nem árulják el a baptisták, de információink szerint Budapest egyik külső kerületében van. Portaszolgálattal látták el, a ki- és belépéskor regisztrálják az ott lakókat, látogatók csak külön engedéllyel léphetnek be, és a házirend szerint tíz óráig mindenkinek haza kell térnie. Külön fegyveres őrök nincsenek, de kapcsolatban vannak az egyik biztonsági szolgálattal, és tekintettel a csepeli bűncselekmény súlyára, a rendőrséggel is forró dróton vannak.

A most letartóztatott, magát macedón nemzetiségűnek valló férfi a szervezetten elkövetett akciók után százalékot kapott a zsákmányból. Feltehetőleg az utolsó két meggyilkolt embert is élve ásták el.

Közben a hírTV birtokába került egy ipari kamera felvétele, amely szerint mezítláb menekült támadói elől a csepeli erdőben elásott férfi. A képek szerint ahogy kiért az útra, egy járőrautó is elment mellette, de már túl későn intett a rendőrök után. A férfi a közeli festékboltban kért segítséget. Az üzlet ipari kameráján látszik, ahogy fáradtan, mezítláb áll a boltban, az eladótól kapott kölcsön egy telefont. A bankját hívta, hogy letiltassa kártyáját, amit támadói raboltak el tőle.

A felvétel szerint az áldozat csak percekig volt a boltban, majd a legközelebbi HÉV-megálló felé indult. Ott van a bankautomata is, ahol feltehetően a három támadó leemelt 90 ezer forintot a férfi számlájáról. Ezután hazament és értesítette a rendőrséget.
A hírTV úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai ugyan kihallgatták a bolt eladóját, de az ipari kamera felvételeit már nem kérték el.