Brutalitás a 4-6-os villamoson

Erőszakkal szállítottak le a Combinóról egy férfit a biztonsági szolgálat emberei kedd éjszaka. Eljárást indítottak ellenük.

Az egyik videomegosztó portálra a napokban került fel egy felvétel, amelyen az látszik, hogy a villamoson tartózkodó biztonsági szolgálat munkatársai nem engednek a járműre felszállni egy feltehetően ittas férfit. Először fellökik a férfit, aki ezután négykézláb próbál ismét feljutni a villamosra, amikor kisebb dulakodás alakul ki. Végül a biztonságiak lábbal lökik le a földre.


A rendőrség az ügyben garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A BKV azt közölte: értesültek a videóról, és a társaság “határozottan elítéli az ilyen magatartást”. Az illetékes szakterület vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek eredményéről annak kivizsgálása után tájékoztatják a sajtó képviselőit.

Mint írták, “mivel a rövid videóból nem derül ki semmilyen előzmény, ezért szükséges az alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat”.

A BKV későbbi tájékoztatójában kitért arra, hogy “a fizető utasok érdekében történő ellenőrzés sajnos konfliktusokkal járó feladat, ezért munkatársaiktól elvárás az udvarias és kulturált munkavégzés”. Mint hozzátették, az elmúlt másfél hét során nyolc ellenőrt is támadás ért.

A cég közlése szerint az utasoktól az ellenőrökre, biztonsági őrökre érkező panaszok közül minimális a jogos panaszok száma, legtöbb esetben az érvényes jegy vagy bérlet nélküli bliccelők sérelmezik a jegyellenőrzés tényét. A társaság álláspontja szerint a jegyellenőröknek és biztonsági őröknek minden utassal szemben azonosan kell intézkedniük az előírások, és adott lehetőségeik szerint. Mint írták, rendszeresen ellenőrzik a biztonsági őrök tevékenységét, és ha nem a társaság elvárásainak megfelelő munkavégzést tapasztalnak, akkor szankcionálják a mulasztást elkövető munkavállalót.

A brutális intézkedésről készült teljes felvétel ide kattintva érhető el.