Emberkereskedés családi vállalkozásban

Külön nyomozócsoport foglalkozik a kiemelten kezelt szekszárdi emberkereskedelmi ügy felderítésével. A rendőrség további sértettekre és gyanúsítottakra számít.

A szekszárdi, családi alapon szerveződő bűnszervezet hét tagja van jelenleg előzetesben, közülük egy Németországban. Egyikőjük sem tett beismerő vallomást. A banda az egész ország területéről “gyűjtötte” a nőket, több százezer forintért adta-vette és kényszerítette prostitúcióra őket.

A nőknek munkát ígértek; olykor prostituáltit, máskor “civilt”. Később kényszerrel vitték őket Németországba, ott rendszeresen verték, Magyarországon élő rokonaikkal zsarolták őket, a bevételt elvették tőlük. A gyanúsítottak többször voltak büntetve sikkasztás, csalás, lopás, okirat-hamisítás, kitartottság miatt. Azt, hogy eddig hány sértett van, a nyomozás érdekei miatt nem árulták el.

Egy hete a Terrorelhárító Központtal közös akcióban a tolnai megyeszékhelyen hat, egy közeli nagyközségben pedig egy embert állított elő a rendőrség. A hét ember közül hatot emberkereskedelem, egyet egy másik – élet elleni – bűncselekmény miatt állítottak elő.

Házkutatást is tartottak több helyszínen, és készpénzt, ékszereket, híradástechnikai eszközöket, valamint számlákat és feljegyzéseket foglalt le. Egy Hódmezővásárhelyről 2010 januárjában eltűnt nő vallomása nyomán jutottak el a szekszárdi családhoz.