Akadozik a vasúti közlekedés Budapest és Pécs között

A szakemberek dolgoznak a viharkárok elhárításán, de egy szakaszon még vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Továbbra is korlátozásokra kell számítani a Budapest-Pécs vasútvonalon, várhatóan hétfő délig Szakály-Hőgyész és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A vasárnap esti viharban a hömpölygő esővíz a Kurd és Döbrököz közötti szakaszon csaknem 300 méter hosszan nagy mennyiségű hordalékot és gallyakat hordott a vasúti pályára. Nem sokkal később Szakály-Hőgyész és Kurd között is átfolyásokat észleltek.

A biztonságos vasúti közlekedés érdekében Szakály-Hőgyész és Dombóvár között szüneteltették a vasúti közlekedést. A szakemberek éjszaka is folytatták a kárelhárítást, hétfő délelőtt Szakály-Hőgyész és Kurd között kell korlátozásokra számítani a vonatközlekedésben.

A MÁV korábban hétfő délre ígérte a pálya helyreállítását, a társaság legutóbbi közleménye szerint azonban kedd hajnalig kell korlátozásokra számítani. Továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat Szakály-Hőgyész és Kurd között. Az átszállások miatt az utasoknak 40-50 perces késésre kell számítaniuk.