Sípolt a gőzmozdonnyal, a rendőrök vitték el

Gyerekkori álmát váltotta valóra az a férfi, aki a balatonfüredi állomáson felmászott egy gőzmozdonyra és sípolni kezdett vele. A lakók rendőrt hívtak a korai ébresztés miatt.

Különös ébresztőre riadtak fel vasárnap Balatonfüreden. Egy gőzmozdony sípjának fülsértő hangját hallhatták többször egymás után. A rendőrkapitányság ügyeletére folyamatosan érkeztek a bejelentések, hogy valaki háborgatja a hajnali álmukat – tudósít a rendőrség honlapja.

A járőrök a vasútállomásra siettek, ahol látták, illetve hallották, hogy a VII. vágányon álló gőzmozdony sípját üzemelteti valaki. Kiderült, hogy egy 22 éves szegedi fiatalember gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor felmászott a gőzmozdony vezetőkabinjába, és addig húzta a gőzsípot működtető kart, míg a rendőrök véget nem vetettek a csendháborításnak.

A gyermekkori álom beteljesítéséhez a bátorságot némi alkohol fogyasztása is elősegítette. A férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek vasúti, köztisztasági szabálysértés elkövetése, valamint csendháborítás miatt.