Visszalépett a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője Gyöngyöspatán

Az utolsó pillanatban hozott döntés miatt Gyöngyöspatán ma heten pályáznak a polgármesteri poszt elnyerésére.

Ifj. Farkas János, szombaton este, nem sokkal nyolc óra után személyesen nyújtotta be a választási bizottságnak a visszalépéséről szóló nyilatkozatát. Ugyanakkor nem indokolta döntését, a bizottság pedig nem kérhet indoklást – közölte Mátyás István. Az MTI kereste ifj. Farkas Jánost is, ám a kisebbségi vezető vasárnap délelőtt nem volt elérhető.

Mátyás István arról is beszámolt, hogy semmilyen rendkívüli esemény nem történt azóta, hogy reggel hatkor kinyitották a szavazóhelyiségeket.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szintén arról tájékoztatott, hogy nyugalom van a községben, a voksolást vasárnap délelőtt semmi nem zavarta meg.

Eredetileg nyolcan adták le a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik indított saját jelöltet. Ugyanakkor a függetlenek között megtalálható a Véderő elnevezésű szervezet országos parancsnoka és visszalépéséig szerepelt a szavazólapon a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője is.

Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László, a 2800 lakosú település korábbi vezetője.

A gyöngyösi rendőrkapitányság területén március eleje óta fokozott rendőri ellenőrzés van érvényben. Ormossy Attila Heves megye rendőr-főkapitánya megyegyűlés június végi ülésén azt mondta, hogy a biztosítás költségei immár meghaladták a száz millió forintot.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben, közbiztonsági szempontból semmi rendkívüli nem történt a településen.

Az urnákat este 7 órakor zárják. Érvényességi küszöb nincs, az lesz a polgármester aki a legtöbb voksot szerzi meg.