Elfogták az újlipótvárosi gyilkost

Elfogták a vasárnapi újlipótvárosi gyilkossággal gyanúsított szerb férfit pénteken - értesült a HírTV.

A férfit Bács-Kiskun megyében találták meg, valószínűleg a zöld határon akart átjutni Szerbiába. Elfogásakor több fegyver és egy kézigránát is volt a feltételezett angyalföldi gyilkosnál. A szerb állampolgárságú, albán származású 39 éves férfi – noha géppisztolya, maroklőfegyvere volt – elfogásakor nem tanúsított ellenállást, feltartott kézzel megadta magát.

A férfi autóját korábban Soltvadkert külterületén találták meg, ez után fokozott készenléti szolgálatot láttak el a rendőrök, péntek hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy férfit látnak a nádasban sétálni, a nyomozók tíz perc múlva elfogták a férfit, előállították, jelenleg kihallgatják.
A bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte, de vallomást nem tett. Azt egyelőre nem tudni, melyik fegyverrel ölte meg barátnőjét, ezt a nyomozás fogja kideríteni. A feltételezett gyilkos vasárnap hat lövéssel végzett a 27 éves, orosz származású, de már magyar állampolgárságú nővel.

A házban lakó kollégánk hat-nyolc lövést hallott, ezt követően azonnal kirohant a lakásból a helyszínre. A nőt még próbálták újraéleszteni a kiérkező mentők, ám sikertelenül – mondta. Az fn.hu munkatársa szerint a lövések olyan erejűek voltak, hogy a bejárati kaput is átvitték. Az utcán is megsérült egy parkoló autó, amelynek hátsó lámpáját törte össze a golyó.

Az elkövető elmenekült. A háznak több kapuja is van – így a Kresz Géza utcában is – a Nyugati pályaudvarhoz közeli Kádár utca 9-11. szám alatti épület kijáratait lezárták.

A feltételezett gyilkos és áldozata között a kapcsolatot a többszöri szakítás és kibékülés jellemezte.