Tragédiák, terelések, torlódás

Építési munkálatok miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a hétvégén az M0-s autóút déli szektorában az M1-es, M6-os és M7-es autópálya felé haladóknak. Eddig három balesetben hárman haltak meg.

Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. közölte: hídfelújítási munkát végeznek az M0-s autóút M1-es felé vezető oldalán a 13-as kilométernél. Ezért ott egysávos forgalomkorlátozás várható egészen holnap estig. Ebben az időszakban a hídon munkavégzés nem lesz látható, a lezárás a tönkrement dilatációs szerkezetek cseréjéhez alkalmazott javítóanyagok megszilárdulásáért szükséges.

Előzőleg a rendőrség arra figyelmeztetett, hogy szintén az M0 régi szakaszán – év végéig – épül a harmadik forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, mely az M0-M7 csomópontot is érinti. A rendőrség kérte, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen mindenki, mert naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat!

Az M5-ös autópályán a hétvégén várhatóan mobil terelés mellett a tájékoztató táblák kihelyezése miatt akár teljes zárás is lehet! Az M6 – M60-as csomópontban pályafenntartási munkákat végeznek – tudatta a police.hu.

Összesen 136 közúti közlekedési balesetben intézkedett a rendőrség az elmúlt 24 órában, három közlekedési baleset három halálos áldozatot követelt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján. A halálos balesetek mellett 12 súlyos és 37 könnyű sérüléssel járó baleset is történt.

Záhonynál hat órát várakoznak a kamionok

Hat órára nőtt az Ukrajnába tartó kamionok várakozási ideje a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson – közölte a Nemzeti Vám-és Adóhivatal. A belépő oldalon a személyautók egy órát kényszerülnek várakozni. A torlódás a megnövekedett forgalommal magyarázható.