Valamire készül Bajnai Gordon

Több újságírót és szerkesztőt is meghívott a volt kormányfő szerda estére egy budai hotelbe, ahol Haza és Haladás nevű alapítványát kívánja bemutatni.

Az Index arról ír, hogy bár az alapítvány nem számít újnak, hiszen már tavaly decemberben bejegyezték, az esti rendezvény mégis tekinthető zászlóbontásnak, mivel az eddig látványos tevékenységet nem végző szervezet most aktivitásra készül.

A Haza és Haladás Alapítvány nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény: a hatalom mindenkori gyakorlóira akarunk hatni, a mindenkori kormányzat munkáját jobbítani” – idézi a portál az alapítvány célkitűzéseit.

A szervezet felügyelő bizottságának tagja egyébként Oszkó Péter és Balázs Péter is, akik korábban a Bajnai-kabinet miniszterei voltak. A szerda esti rendezvényre történő meghívásokat pedig az ex-kormányszóvivő, Szollár Domokos bonyolította.

A volt miniszterelnök távozásakor egyéves pihenőt jelentett be, ami mostanra lejárt – idézte fel az Index. Azt, hogy később még vállal-e politikai szerepet, sosem árulta el Bajnai. Állítólag még a közvetlen környezetével is titokzatoskodik ezzel kapcsolatban.

A portál emlékeztet, arra is, hogy Bajnai Gordon zászlóbontása előtt két héttel Gyurcsány Ferenc felvetette, hogy ha nem sikerül átvennie a hatalmat az MSZP-ben, akkor új pártot alapít, vagy magáévá teszi a Demokrata Pártot. Hogy a két volt miniszterelnök aktivitásának van-e köze egymáshoz, az egyelőre rejtély – írja az Index.

AJÁNLOTT LINK:

Bajnai szervezkedik (Index)