21 és fél millióba kerül az utcanévcsere a BKV-nak

A Széchenyi és a Széll Kálmán téren valamint az Elvis Presley parkban is kicserélték az utcanévtáblákat.

Kedden fúrták fel a névtáblákat a volt Moszkva téren, amely múlt hét óta már a Széll Kálmán tér nevet viseli. A Margit-híd budai hídfőjénél is helyére került a névtábla ezen a napon. Az eddig név nélküli területet most már Elvis Presley parknak hívják. A II. kerület a táblákból négyet csináltatott, összesen 70 ezer forintért. Balaton Balázs, a II. Kerületi Önkormányzat sajtóreferense az RTL Híradójának azt mondta, úgy döntöttek, hogy legyártatnak még két táblát, ha esetleg a rajongók úgy döntenének, hogy a jelenlegit elviszik. Az önkormányzat egyébként minden évben tavasszal cseréli az utcanévtáblákat, úgyhogy ha esetleg ezt is és a pótlást is elviszik, akkor legközelebb tavasszal cserélik ki.

A BKV-nak a hónap végéig kell elvégeznie az átnevezéseket. Már több villamoson és a Combinókon is elkezdődött a csere, a jövő héten a buszok, a hónap végén a Moszkva-téri metrómegálló következik. A közlekedési társaság közleménye szerint várhatóan nettó 17 millió forintba, azaz bruttó 21 és fél millió forintba kerülnek az átnevezések.

A hajdani Roosevelt tér – amely immár Széchenyi István nevét viseli – átnevezése kapcsán a Népszava szerint az Egyesült Államok egykori elnökének, Franklin D. Rooseveltnek az unokája csalódottságát fejezte ki és levelet is írt Tarlós Istvánnak. A Főpolgármesteri Iroda sajtóosztálya azonban azt közölte: nem tudnak ilyen levélről.

Címkék: közterület